X

Επερώτηση 36 βουλευτών της ΝΔ για το Ασφαλιστικό

Η ΝΔ επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό δημιουργεί αντικίνητρα για εργασία και δημιουργία και κίνητρα για απόκρυψη εισοδημάτων και ασφαλιστική μετανάστευση.

Ant1news

Ενώπιον των ευθυνών της για το νέο ασφαλιστικό το οποίο «δεν είναι προσανατολισμένο στους σημερινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους και δεν προσφέρει διαχρονικά σταθερή προστασία των συνταξιούχων» θέτει την κυβέρνηση η ΝΔ.

Με επίκαιρη επερώτηση 36 βουλευτών της που κατέθεσε στη Βουλή, με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Βρούτση, η ΝΔ επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό δημιουργεί αντικίνητρα για εργασία και δημιουργία και κίνητρα για απόκρυψη εισοδημάτων και ασφαλιστική μετανάστευση.

Στο επίκεντρο της επίκαιρης επερώτησης, οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν, όπως αναφέρουν, τις κοινωνικές αδικίες που δημιουργούνται με το νέο ασφαλιστικό, την αλλοίωση της σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών, την υπέρμετρη επιβάρυνση επιμέρους επαγγελματικών τάξεων περιλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, τα αντικίνητρα για εργασία που δημιουργεί ο νέος νόμος, τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του νέου ΕΦΚΑ.