X

Με δάκρυα η συζήτηση στη Βουλή για τα αποτεφρωτήρια

Τι είπε κλαίγοντας η Α. Βαγενά που έχασε πρόσφατα τον σύζυγο της Λουκιανό Κηλαηδόνη. Δακρυσμένος της απάντησε ο Σ.Λυκούδης.

Ant1news

Τη δυνατότητα δημιουργίας αποτεφρωτηρίων και από ιδιώτες προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά που πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί, επεσήμανε ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για σκοταδιστικές δυνάμεις εντός της ελληνικής κοινωνίας που εμποδίζουν τους δήμους να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων.

Βουρκωμένος και με σπασμένη τη φωνή ο αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης είπε προς την Άννα Βαγενά ότι οι συνάδελφοι βουλευτές της είναι δίπλα της, ενώ η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δάκρυα στα μάτια περιέγραφε την εμπειρία της από το ταξίδι της στη Βουλγαρία, όπου λειτουργούν αποτεφρωτήρια.

 

 «Δεν μπορεί να υπάρχει αυτός ο Μεσαίωνας εδώ που δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό αίσθημα, εγώ όλο αυτό το δύσκολο διάστημα κάνω το σταυρό μου και προσεύχομαι στην Παναγία», είπε.