X

Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ στον Κοτζιά για τα περί “θερμού επεισοδίου” στην Κύπρο

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσαν οι διαρροές από πηγές του ΥΠΕΘΑ. Για έλλειψη σοβαρότητας από ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Αν. Λοβέρδος.

Ant1news

Ενώπιον των ευθυνών της για τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Άμυνας για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, θέτει την κυβέρνηση η ΝΔ με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της στη Βουλή.

Με επικεφαλής τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο, οι «γαλάζιοι» βουλευτές του κόμματος ζητούν να πληροφορηθούν την επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι οι «διαρροές “ανώτατων πηγών”, που δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για την υπευθυνότητα χειρισμού τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων».

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης οι εν λόγω δηλώσεις, που αφορούν στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αιφνιδίασαν τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε διάψευση. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της Λευκωσίας», επισημαίνουν.

Από την πλευρά του και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «είναι δεδομένο ότι στελέχη και μάλιστα ανώτατα της Κυβέρνησης έχουν απολέσει την σοβαρότητά τους στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι δεν θα πράξει το ίδιο η αντιπολίτευση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Και προσθέτει: «θα ήταν έλλειψη αυτοσεβασμού για μένα αλλά κυρίως ασυνειδησία απέναντι στη χώρα μου να σχολιάσω τις ανοησίες που λέγονται και γίνονται από ανεύθυνους και επικίνδυνους ανθρώπους αναμειγνύοντας την Κύπρο αυτή τη φορά».