X

“Καθησυχάζει” τους μικροοφειλέτες του ΕΦΚΑ ο Πετρόπουλος

Προφορικές δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή για “πάγωμα” κατασχέσεων σε όσους χρωστούν αλλά αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ant1news

Στη διαβεβαίωση ότι τα Κέντρα Είσπραξης Αναγκαστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε περιπτώσεις μικροοφειλετών του ΕΦΚΑ (έως 5.000 ευρώ), οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν, προχώρησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι ασφαλιστικές  οφειλές έχουν φτάσει τα 31 δισ. ευρώ από τα οποία πάνω από 10 δισ. είναι προς τον ΟΑΕΕ.

«Εμείς δεν είμαστε στην λογική να σου πάρω το σπίτι για να σου δώσω σύνταξη», τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται τα λειτουργικά συστήματα για τον διαχωρισμό των “μπαταχτσήδων” από αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο Κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ακόμη πως ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν πρόκειται να καταρρεύσει. «Παρατηρείται αύξηση των εισφορών σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η πραγματικότητα διαψεύδει τον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων. Δεν θα συμβεί τίποτα από όσα λένε περί κατάρρευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα μπλοκάκια ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν ισχύει πως οι περισσότεροι έσπευσαν τα κλείσουν. «Δεν ισχύουν όσα λένε για μεγάλο αριθμό διακοπής δραστηριότητας στον ΟΑΕΕ όσων είχαν μπλοκάκια. Ίδιοι αριθμοί περίπου υπήρχαν και το 2014 και το 2015 – 2016», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι είναι πολλοί που έχουν αξιοποίηση την ρύθμιση της καταγγελίας του εργοδότη για εξαρτημένη εργασία.