X

Επίκαιρη ερώτηση Λεβέντη σε Τσίπρα για την Υγεία

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ άλλων ρωτά των Πρωθυπουργό για την περίθαλψη των ανασφάλιστων  και τη λειτουργία των αξονικών τομογράφων.

Ant1news

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καλώντας τον να αποσαφηνίσει –μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

-Αν οι ανασφάλιστοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

-Αν οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ελεύθερα ή δεσμεύονται με πίνακα φαρμάκων.

-Πόσοι από τους αξονικούς τομογράφους που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν.

-Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πόσο καιρό χρειάζεται να είναι στη λίστα αναμονής ο ασθενής.

-Αν θα γίνουν προσλήψεις ιατρών που διαθέτουν ιδιωτικά ιατρεία με περιορισμένες ώρες απασχόλησης, για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Στην επίκαιρη ερώτηση του ο Βασίλης Λεβέντης σημειώνει ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια διαμαρτύρονται για τα μακροχρόνια χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών οργανισμών εις βάρος τους, ενώ προτείνει την συγκρότηση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει τόσο το ύψος των χρεών του δημοσίου όσο και τη δυνατότητα κουρέματος και συμψηφισμού τους με χρέη που έχουν προς την εφορία και τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων καλεί ακόμη, την κυβέρνηση επανεξετάσει το καθεστώς πληρωμής των θεραπευτηρίων ειδικής αγωγής.