X

Αβραμόπουλος: πιο ισχυρές από την τρομοκρατία οι δημοκρατικές αρχές

Όαση ασφάλειας και σταθερότητας χαρακτήρισε την Ευρώπη ο Δημήτρης. Αβραμόπουλος.

Ant1news

Μήνυμα ότι η Ευρώπη παραμένει ασφαλής θέλησε να στείλει από το βήμα της Βουλής ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου ανέφερε ότι οι δημοκρατικές αρχές είναι πιο ισχυρές από την τρομοκρατία.

«Οι δημοκρατικές μας αρχές και ελευθερίες, η ενότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι πιο ισχυρές από την τρομοκρατία», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως οι πόλεις που «χτυπήθηκαν» έγιναν σύμβολα της κοινωνίας, στην οποία θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε. «Σύμβολα αντίστασης στην τυφλή βία. Σύμβολα ενότητας και αλληλεγγύης των πολιτών», όπως είπε.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είχε κληθεί να ενημερώσει για το προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. μπήκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας «η Ευρώπη είναι μια όαση ασφάλειας και σταθερότητας. Ένας ασφαλής προορισμός για όλους εκείνους, που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, είτε ως πρόσφυγες, είτε ως οικονομικοί μετανάστες, σε αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης στον ήλιο».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στα σενάρια που κυκλοφορούν για το μέλλον της Ευρώπης, επεσήμανε οτι η χώρα μας πρέπει να βρίσκεται στην πρωτη ταχύτητα.  

«Αν για οποιοδήποτε λόγο το σενάριο που θα επικρατήσει θα είναι μια κοινή κατεύθυνση αλλά διαφορετικές ταχύτητες, για την Ελλάδα θεωρώ είναι μονόδρομος η θέση της στην πρώτη ταχύτητα, όσο και εάν αυτό συνεπάγεται μεγάλες προσπάθειες και ενδεχομένως θυσίες», ειπε.  

Υπογράμμισε οτι απεφεύχθη, παρότι ηταν κοντά ο κίνδυνος υποβιβασμού της χώρας και τόνισε οτι η πατρίδα μας ιστορικά, πολιτικά και συμβολικά ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, «ειναι απο τους ιστορικούς της πυλώνες και η γεωπολιτική της θέση ειναι ενα ισχυρό πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιούμε».