X

Καταργείται η διαγωγή στα σχολεία

Τέλος ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών στους σχολικούς ελέγχους, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας.

Ant1news

Καταργείται ο χαρακτηρισμός της διαγωγής στα σχολεία σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ο Υπουργός Παιδείας που προ ημερών «δέχθηκε» ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, είπε πως πρόκειται για μια «αναχρονιστική διάταξη που χρησιμοποιήθηκε ενάντια στους αριστερούς αι δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως σύντομα  θα ανακοινώσει μέτρα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της, καθώς παρατηρούνται καταστάσεις που έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας. 

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί κατάργησης του χαρακτηρισμού της “διαγωγής” στα σχολεία εγείρουν σοβαρή ανησυχία για τον τρόπο που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη συμπεριφορά και την πειθαρχία στο σχολικό περιβάλλον» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την κατάργηση του χαρακτηρισμού της «διαγωγής» στα σχολεία.

Παράλληλα τονίζεται πως «αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει την ηγεσία του Υπουργείου είναι πως θα μπορούσε να διασφαλιστεί η πιο ουσιαστική εφαρμογή της διάταξης και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να θωρακιστεί με δικλείδες αντικειμενικότητας και διαφάνειας» όμως όπως υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία «αντί αυτού, επιλέγει την κατάργηση της διάταξης σε μια μηδενιστική και ανεύθυνη λογική».