X

Συμμαχία στην Βουλή για τσίπουρο και ούζο

Προβληματισμένη και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που έδωσε διευκρινίσεις για το νέο σχέδιο Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ant1news

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά με τα κόμματα της βουλής να ομοφωνούν πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση για να μην «περάσουν» οι αλλαγές που προωθούν τα ευρωπαϊκά όργανα.

Βουλευτές όλων των κομμάτων επεσήμαναν ότι αν «περάσουν» οι αλλαγές, ελληνικά ποτά εξαιρετικής ποιότητας, όπως τσίπουρο, ούζο ή κίτρο θα «κινδυνεύσουν», ενώ παράλληλα θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι μικροί παραγωγοί.

Τον προβληματισμό της δεν έκρυψε και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που έδωσε διευκρινίσεις για το νέο σχέδιο Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε, προβλέπει την κατάργηση  ευέλικτων διαδικασιών για την αναγνώριση και πιστοποίηση αλκοολούχων ποτών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να αποφασίζει την ακύρωση και τη διαγραφή των γεωγραφικών ενδείξεων.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου παραδέχθηκε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλο πρόβλημα» με τα χύμα αλκοολούχα ποτά και τις νοθεύσεις που γίνονται και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων και επικαιροποίηση του ισχύοντος νόμου.