X

Προτεραιότητα για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η αποποινικοποίηση του κάμπινγκ!

Ενώ σύρεται η διαπραγμάτευση και “πετσοκόβονται” αφορολόγητο και συντάξεις!

Ant1news

Εν μέσω του θρίλερ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, με τους δανειστές να αξιώνουν ακόμη σκληρότερα μέτρα και εκατομμύρια Έλληνες να αγωνιούν για τους δυσβάσταχτους φόρους και το “ψαλίδι” σε αφορολόγητο και συντάξεις… 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την αποποινικοποίηση του κάμπινγκ.

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελεύθερου κάμπινγκ (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, τα οποία αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους.

Τα καρφιά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να έρθουν. «Η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ελεύθερο κάμπινγκ είναι ενδεικτική της ιεράρχησης των προβλημάτων που κάνουν», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Τους προτείνουμε να κόψουν το Survivor και να κυβερνήσουν αποτελεσματικά».

«Λίγη σοβαρότητα σε αυτό το κόμμα δεν βλάπτει», δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Προφανώς, αφού η Κυβέρνηση έκλεισε το θέμα της αξιολόγησης και έλυσε τα οικονομικά θέματα, πήγε στο επόμενο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία… αν θα κάνουμε ελεύθερο ή οργανωμένο κάμπινγκ», είπε χαρακτηριστικά.