X

Βουλή: ο Σταθάκης αρνήθηκε να ενημερώσει για το μέλλον της ΔΕΗ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε ως απαράδεκτο  το αίτημα της ΝΔ να υπάρξει ενημέρωση για το μέλλον της ΔΕΗ.

Ant1news

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή μετά την άρνηση του Γιώργου Σταθάκη να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το μέλλον της ΔΕΗ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολιάζοντας μάλιστα, το σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η ΝΔ, το χαρακτήρισε απαράδεκτο. «Δεν θα ενημερώσω για την διαπραγμάτευση, αλλά θα απαντήσω ευθέως στο αίτημα της ΝΔ και στο απαράδεκτο κείμενο», είπε και επέκρινε τη ΝΔ ότι απειλεί με Ειδικά Δικαστήρια. «Η απάντηση στο αίτημα είναι αρνητική, με πρωτοβουλία δική μας θα κάνουμε συζήτηση στην επιτροπή», υποστήριξε.

Ο Γιάννης Μανιάτης από  τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση αντέδρασε έντονα με την πρόεδρο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη, να τον εγκαλεί ότι είναι εκτός θέματος. «Δεν θα επιβάλλετε λογοκρισία, προεδρεύετε και δεν είστε εκπρόσωπος κόμματος», της είπε ο  Γιάννης Μανιάτης και πρόσθεσε πως είναι χρέος της κυβέρνηση να ενημερώσει που πηγαίνουμε.  

Ο Γιώργος Σταθάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης επιτέθηκε στη ΝΔ ότι είναι στη λογική «πουλήστε τα όλα» και πρόσθεσε ότι η στρατηγική της κυβέρνηση είναι σαφής: «Θα ανοίξουμε την αγορά ενέργειας, θα κάνουμε αλλαγές που είναι επιβεβλημένες είτε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο είτε για λόγους ανταγωνισμού, ο πυλώνας του σχεδίου μας ωστόσο είναι η ΔΕΗ. Άρα έχουμε δύο διαφορετικά σχέδια. Είναι σαφές, άλλο το σχέδιο της ΝΔ, άλλο το σχέδιο το δικό μας. Τώρα για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ πρέπει να καταρρεύσει η ΔΕΗ, πρέπει να οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση, αυτό είναι όλο. Οπότε οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν. Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι δεν θα έχει τον Ιούνιο λεφτά να παράγει ρεύμα, ότι δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς, ότι θα καταρρεύσει η ΔΕΗ, ότι αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε κατάρρευση τη ΔΕΗ». 

ΝΔ: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την ΔΕΗ δεν κρύβονται, δεν συγκαλύπτονται και δεν παραγράφονται

Επίθεση στον Γιώργο Σταθάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρει πως «ο κ. Σταθάκης θεωρεί ότι για την εικόνα κατάρρευσης και απαξίωσης, που παρουσιάζει η επιχείρηση, δεν χρειάζεται να δοθεί καμία εξήγηση».

«Ας ξέρει ότι οι ευθύνες του ιδίου, της διοίκησης της Δ.Ε.Η. και της Κυβέρνησης Τσίπρα δεν κρύβονται, δεν συγκαλύπτονται και δεν παραγράφονται» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.