X

Νέο “σόου” χρυσαυγιτών στην Βουλή

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Τόσκα. Στο στόχαστρο του Λαγού και ο Μάκης Μπαλαούρας για τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε στη Βουλή ο Νίκος Τόσκας, διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. «Ήδη έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη , τους καλώ να κλειστούν στον ντουλάπι της ιστορίας, είναι υπαίτιοι εθνικών προδοσιών και δεν πρέπει να μιλούν», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή στάθηκε η κριτική που δέχθηκε λίγο νωρίτερα από τον Γιάννη Λαγό ο Νίκος Τόσκας, ότι δεν έγινε καμία σύλληψη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Μηδέν συλλήψεις μηδέν προσαγωγές για τους αλήτες του Ρουβίκωνα που ήρθαν και έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφήνετε τους παρακρατικούς να κάνουν παρέλαση με όπλα στα Εξάρχεια», είπε και στόχευσε και τον Μάκη Μπαλαούρα για τις δηλώσεις που έκανε για το Άγιο Φως.

«Ποιός είναι αυτός ο άθεος ο Μπαλαούρας, ο αστείος που θα μιλήσει για το Άγιο Φώς; Όσο με ψηφίζουν θα είμαι μέσα και θα σας τα λέω. Ποιός καταδίκασε την απόπειρα στη Μαρφίν; Βγάζετε έξω παρακρατικούς για να φοβίζουν τον κόσμο», συνέχισε το παραλήρημά του ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Κριτική στο Δημήτρη Κρεμαστινό που ήταν προεδρεύων και ανέχθηκε το παραλήρημα Λαγού άσκησαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματός του της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

«Καταδικάζω όλη αυτή τη λεκτική βία και  τη φασιστική επίθεση. Θα έπρεπε να έχετε ανακαλέσει στην τάξη τους απογόνους των ναζιστών», είπε η Φωτεινή Βάκη, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε πως θα έπρεπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός  να έχει ανακαλέσει στην τάξη του απογόνους των ναζιστών.  «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Η  Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε δύσκολη θέση  επειδή ο λαός τους  πήρε χαμπάρι ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης.