X

Τσακαλώτος σε ΝΔ: είστε λαϊκιστές

Επίθεση στην Νέας Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο Υπουργός Οικονομικών. Τι απαντούν πηγές της ΝΔ.

Ant1news

Στην αντεπίθεση θέλησε να περάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι πολιτεύεται με τρόπο που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής του.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Βλέπω συνεχώς έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής σας».

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο Κ. Μητσοτάκης  στην ομιλία ανέφερε ανακρίβειες –«θα συγκρατηθώ και δεν θα πω ψέματα», είπε και πρόσθεσε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα ληφθούν μέτρα πριν η χώρα πάρει κάτι για το χρέος.

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό του με τη θεραπεία», είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ανακρίβειες και στο θέμα της αγοράς εργασίας.

 

«Είχαμε αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες και μείωση στις έκτακτες ή μη μόνιμου χαρακτήρα», ανέφερε, κάνοντας λόγο για αύξηση 150.000 θέσεων εργασίας.

«Είστε ιδιαίτερα νευρικός, δεν θυμάμαι να ζητήσατε συγνώμη όταν μας λέγατε προδότες και γερμανοτσολιάδες», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, είπε: «Είστε ψεύτες, μεγάλοι και ανεκδιήγητοι ψεύτες… Είχατε πει πως αν ληφθεί ένα ευρώ μέτρα, θα παραιτηθείτε, τι θα γίνει; Θα παραιτηθείτε ή όχι;».

Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος, ανέφεραν πηγές από τη Ν.Δ., σχετικά με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος», τόνισαν.

Για το θέμα της Εξεταστικής για την Υγεία, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν προβληματισμό για τους λόγους που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση τη διερεύνηση της τελευταίας διετίας, όταν η Ν.Δ. αποδέχεται εξ ολοκλήρου την έρευνα και ψηφίζουμε να διερευνήσει η Επιτροπή όλα και όλους. «Γιατί εμείς θέλουμε να είναι όλα στο φως», κατέληξαν.