X

“Βεντέτα” Γεωργιάδη - Πολάκη στην Βουλή

Δεν έχει τέλος η κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη, πρώην Υπουργού Υγείας οι οποίοι για μια ακόμα φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία.

Ant1news

Νέα κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη ξέσπασε στην Βουλή στην συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Για λάσπη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες εναντίον του για την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Ταυτόχρονα, δήλωσε αποφασισμένος να αρνηθεί την παραγραφή αδικημάτων για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, καλώντας όμως ταυτόχρονα να κάνει το ίδιο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Στη πολιτική μπορεί να έχουμε τεράστιες διαφωνίες, αλλά το να διοργανώνουμε και να ρίχνουμε λάσπη δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι «τον κατηγόρησε για 23 δήθεν παράνομους διορισμούς στο ΚΕΛΠΝΟ, μπλέκοντας και τη σύζυγο του, ενώ από την έρευνα που ζήτησε ο κ. Πολάκης και έγινε από τη Δικαιοσύνη, δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη». Τον κάλεσε, ακόμη να καταθέσει την απάντηση της υπηρεσίας του ΚΕΛΠΝΟ για τους «δήθεν» -όπως είπε- 23 διορισμούς που έκανε. Ταυτόχρονα τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί η καταγγελία των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ ότι ο πρόεδρος του προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο και πήγε η αστυνομία.

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη  εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος έκανε λόγο για επιχείρηση ρουσφετολογικής πρόσληψης ατόμων από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν εκείνος ήταν υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην Εξεταστική δεν μπήκε η περίοδος 2015 και 2016, ο κ. Πολάκης υποστήριξε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη: «Το '15 και το '16 δεν μπήκε γιατί δεν μοιάζουμε ρε κουμπάροι, δεν είμαστε ίδιοι. Όταν μετά από 20 χρόνια έρθετε και πάλι στην εξουσία, να μας ελέγξετε για όσα θα έχουμε κάνει».