X

Γεννηματά: η κυβέρνηση παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στο επίκεντρο και το θέμα του χρέους.

Ant1news

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στο τομέα της υγείας από το 1982 μέχρι σήμερα, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Υπογράμμισε ακόμη πως κράτος πρόνοιας δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ και πως το ΕΣΥ έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση αναφέροντας πως έχει βαθύτατες ευθύνες για τη συμφωνία, καθώς όπως είπε «μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, παραδόθηκαν άνευ όρων».


Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής η ύφεση επέστρεψε, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, αυξάνονται και οι ληξιπρόθεσμες όφειλες, ενώ παράλληλα στην κυβέρνηση δεν έκαναν ούτε μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

«Αποδέχθηκαν μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ ενώ άφησαν τις ρυθμίσεις για το χρέος στο απώτερο μέλλον. Όχι αλλά λόγια του αέρα. Αναγνώρισαν καθοριστικό ρολό στο ΔΝΤ, που θα έδιωχναν, αναθέτοντας την παρακολούθηση και τον έλεγχο υλοποίησης του προγράμματος, εκχωρούν τη ΔΕΗ. Ένα είναι το συμπέρασμα: Η συνέχιση παραμονής της κυβέρνησης μονό καταστροφή και αδιέξοδα θα φέρει στον τόπο» ανέφερε.