X

Σάλος από τις δηλώσεις Σπίρτζη για τα μποτιλιαρίσματα (βίντεο)

“Πυρ ομαδόν” από την αντιπολίτευση μετά από τα δηκτικά σχόλια του Υπουργού, ο οποίος τόνισε πως μποτιλιάρισμα υπάρχει και στο… Παρίσι.

Ant1news

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης - τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και με πολυσέλιδη ανακοίνωσή του - στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις ουρές ταλαιπωρίας των εκδρομέων του Πάσχα στους νέους οδικούς άξονες.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για χυδαιότητα της αντιπολίτευσης, μόνον και μόνον για να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο για… φιάσκο εγκαινίων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε πως μποτιλιαρίσματα υπάρχουν επίσης στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Παρίσι. Δεν απέφυγε να σχολιάσει και την ενόχληση για την ονοματοδοσία των σηράγγων, επισημαίνοντας πως ήταν “ιεροσυλία” που η μία από αυτές ονομάστηκε “Ανδρέας Παπανδρέου” συμπληρώνοντας ότι «αν την λέγαμε Κώστα Σημίτη θα ήταν μια χαρά».

ΝΔ: η Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα

Ενδεικτικά της αλαζονείας της Κυβέρνησης χαρακτηρίζει τα σχόλια του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας πως η Κυβέρνηση «είναι πλέον εμφανές ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

«Αντί, λοιπόν, να ζητήσει μια συγγνώμη από όλους εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιρρίπτοντας ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο θεσμικός ρόλος των οποίων απαιτεί την άσκηση κριτικής στα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης.

Και την ίδια στιγμή που αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις, δημοσιεύματα μιλούν για πιθανό κλείσιμο των νέων οδικών αρτηριών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σκοπεύει, επιτέλους, η Κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουμε θέσει;» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: ο αυτοεξευτελισμός του κ. Σπίρτζη δεν έχει όρια

Με σκληρές εκφράσεις, ο υπεύθυνος της ΚΟ για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, άσκησε δριμεία κριτική στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα. Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μανιάτης.

Όπως προσθέτει, «παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, και έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους 500 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος Υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα «Πάτρα-Πύργος», για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα».

Επίσης, ο κ. Μανιάτης κατηγορεί τον κ. Σπίρτζη ότι «είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, που στήριξε το κίνημα “δεν πληρώνω”, αλλά οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για έργα που δεν τους ανήκουν και που τα υπέσκαψαν σε κάθε τους στάδιο. Είναι το μόνο που τους απέμεινε μετά τις μηδενικές τους επιδόσεις, τόσο στον σχεδιασμό δημοσίων έργων, όσο και στη διαχείριση των δημοσίων συγκοινωνιών».

«Ο  αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει όρια. Τώρα πια όμως όλοι τους ξέρουν. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο», κατέληξε.

 

Απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ανακοίνωση του υπευθύνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, κ. Γιάννη Μανιάτη.

«Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας στον νεοφιλελευθερισμό», ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη στην ανακοίνωση του Γιάννη Μανιάτη:

«Αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο Υπουργός του Αντώνη Σαμαρά, κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή Πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης. Πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι του στο νεοφιλελευθερισμό.

Η παράταξη που με ανέδειξε είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στο χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Είναι εκεί που πάντα ήταν: στον σοσιαλιστικό αριστερό χώρο».

 

Το Ποτάμι: Oh mon dieu!

Δηκτικά σχολίασε το Ποτάμι τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών κατά την έξοδο του Πάσχα.

«Ναι κύριε Σπίρτζη μου. Δίκιο έχετε. Αυτοί που γκρινιάζουν για τα μποτιλιαρίσματα στην Ιονία Οδό είναι οι επαρχιώτες. Οι κοσμογυρισμένοι(;) -όπως εσείς και οι συνάδελφοί σας Υπουργοί- γνωρίζουν ότι μποτιλιαρίσματα έχει και στο Λος Αντζελες, το Παρίσι, το Λονδίνο... Μην ασχολείστε όμως με την πλέμπα. Στο ύψος σας εσείς. Με τις κορδέλες σας, τους εργολάβους σας, τις εκπτώσεις σας, τις κατατμήσεις σας, τις απευθείας αναθέσεις σας, τα βοσκοτόπια σας...», σημείωσε το Ποτάμι.