X

Υπό διαπραγμάτευση και η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ

Ανοικτό αφήνει ο πρόεδρος της ΡΑΕ το ενδεχόμενο εκχώρησης και υδροηλεκτρικών εργοστασίων σε ιδιώτες. Παραδέχθηκε ότι το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι...

Ant1news

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκχώρησης και υδροηλεκτρικών εργοστασίων σε ιδιώτες άφησε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΡΑΕ που παραδέχθηκε ότι και το θέμα αυτό βρίσκεται στο τραπέζι της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Στη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Νίκος Μπουλαξής που «πιέστηκε» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, είπε μεν ότι βρίσκεται στη διαπραγμάτευση, απέφυγε ωστόσο, να πει κάτι παραπάνω. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό, λέγοντας ότι είναι αυτός που θα αποφασίσει. Το θέμα όπως είπε, στο τέλος της συνεδρίασης, δεν είναι ποιος παράγει την ενέργεια, αλλά αν τηρούνται οι κανόνες.

Τάχθηκε δε, εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ την ώρα που ο Νίκος Βούτσης, στον οποίο παρέδωσε νωρίτερα την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής τασσόταν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Επιχείρησης.

Ο κ. Μπουλαξής χαρακτήρισε στρεβλή την κλιμακωτή στρέβλωση στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που έχει ως αποτέλεσμα να χρεώνεται ο καταναλωτής της ΔΕΗ με υπέρογκα κόστη, λέγοντας πως θα εισηγηθεί νομοθετική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τόνισε ότι είναι καθαρά πολιτική απόφαση η αναπροσαρμογή στις χρεώσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ έχει εισηγηθεί  στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου επανεξέταση του πλαισίου για τα κοινωνικά και οικιακά τιμολόγια, ώστε οι πραγματικά αδύναμοι πολίτες να τυγχάνουν μεγάλων εκπτώσεων  ή ακόμη και δωρεάν παροχής ρεύματος.