X

Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό ζητεί η Γεννηματά

Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι η εξέταση των αιτίων της επιδείνωσης των δημογραφικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιστολή της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ant1news

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ανέλαβε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς -προσδοκώντας στη θετική τους ανταπόκριση- σημειώνει πως αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι η εξέταση των αιτίων της επιδείνωσης των δημογραφικών δεδομένων και διατύπωση προτάσεων και συγκεκριμένων λύσεων που θα αντιστρέψουν, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, την υφιστάμενη αρνητική τάση.

«Είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει ένας ευρύς δημόσιος διάλογος, με θεσμικά χαρακτηριστικά, ώστε να μελετηθούν τα αίτια του φαινομένου και να διερευνηθούν οι κατάλληλες νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις», τονίζει και ενδεικτικά αναφέρει την καθιέρωση κλιμακούμενων πολιτικών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, λέγοντας ότι η αναλογική προστασία και η βελτίωση του πλαισίου στήριξης από το πρώτο τέκνο, με επίταση της προστασίας για κάθε επιπλέον τέκνο, θα συνεισφέρει στην αντιστροφή της αυξανόμενης τάσης να περιορίζονται οι οικογένειες σε ένα μόνο τέκνο. 

«Η ανάγκη αναστροφής της τάσης συρρίκνωσης του πληθυσμού πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο και σημείο σύγκλισης και εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων», υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά.