X

Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρση βουλευτικής τροπολογίας και ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι η ΝΔ έχει πάθει βέρτιγκο!

Ant1news

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία για παραβάσεις λαθρεμπορίας, την οποία η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως φωτογραφική και κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία, ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογία καλώντας τον Πρωθυπουργό να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το ποιον αφορά η ρύθμιση.

Σε συνέχεια των όσων κατήγγειλε μια ημέρα νωρίτερα στον Πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο νομοθέτησης, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε με δριμύτητα την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι αφήνει σκιές για χαριστικές ρυθμίσεις και διαγραφές προστίμων από λαθρεμπόριο.

«Η ΝΔ έχει πάθει βέρτιγκο επειδή κλείνει η αξιολόγηση και η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα που εσείς την οδηγήσατε», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα που σε πρώτη φάση απέφυγε να πει ποιους αφορά.

Μετά την έμμεση παραδοχή του Πάνου Καμμένου ότι αφορά και την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ρύθμιση είναι οριζόντια, αφορά δηλαδή κάθε επιχείρηση αλλά και εκείνη του κ. Σαββίδη. Διαβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα δεν διαγράφονται και κατηγόρησε τη ΝΔ για «φωτογραφικό μένος απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή».

Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτηση που έκανε στο twitter:

 

Η επίμαχη τροπολογία υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους υπέρ έναντι 97 κατά.