X

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την Τουρκία

Την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και εκτοξεύει απειλές εναντίον της Κύπρου.

Ant1news

Σε απόρρητη ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την τουρκική προκλητικότητα θα προχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανανεώνουν τους στρατηγικούς τους σχεδιασμούς.

Στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών, ο Πάνος Καμμένος, που κλήθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο να τοποθετηθεί επί της επιστολής που κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ για τις έρευνες στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, τόνισε ότι θα υπάρξει κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δήλωσε δικαιωμένος γιατί μετά από καιρό, όπως είπε, επιβεβαιώνεται ότι είχαν βάση όσα είχε πει στις 2 Μαρτίου στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, επιτέθηκε σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για τις ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει τότε, αποκαλώντας τον ανεύθυνο και «σφουγγαρίστρα της δεξιάς που παράγει κίνδυνο».

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις 2 Μαρτίου είπε όσα είπε βασιζόμενος σε  ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη, αλλά και η Βουλή, για όσα επρόκειτο να συμβούν. Απαντώντας ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εκ του πλαγίου διαρροές από το Υπουργείο αλλά με ουσιαστική ενημέρωση όλων των πλευρών.