X

Πότε ψηφίζονται μέτρα και αντίμετρα στην Βουλή

Πότε θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν σε επιτροπές και Ολομέλεια μέτρα και αντίμετρα. Μασάζ σε βουλευτές από την κυβέρνηση για παν ενδεχόμενο.

Ant1news

Το δρόμο της ψήφισής τους από τη Βουλή παίρνει το πακέτο μέτρων και αντίμετρων μετά την ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές και την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες τις ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισής του σε επιτροπές και Ολομέλεια. Εάν το νομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Μαΐου και την αμέσως επόμενη ημέρα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

Η συζήτηση του στην Ολομέλεια προγραμματίζεται για την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η συζήτηση και ψήφιση να μετατεθεί κατά μια ημέρα, για το διήμερο 16-17 Μαΐου.

Στη κυβέρνηση πάντως, που αντιλαμβάνονται το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση για το «βαρύ» πακέτο μέτρων, δεν φοβούνται διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία. Για παν ενδεχόμενο πάντως, έχει ξεκινήσει στο μασάζ σε βουλευτές.