X

Απόκλιση στα ποσά που εισπράχτηκαν από πρόστιμα καταγγέλλει ο Κακλαμάνης

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και αντιπρόεδρο της Βουλής άλλα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός τον περασμένο Φεβρουάριο και άλλο ποσά δίνει τώρα η κ. Παπανάτσιου.

Ant1news

Μεγάλη απόκλιση εμφανίζουν τα ποσά που δίνει η Κατερίνα Παπανάτσιου για τα πρόστιμα που έχουν εισπραχθεί από τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς, εμβασμάτων, offshore και για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων ποτών σε σύγκριση με όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τα συγκεκριμένα ποσά.

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή έγγραφη απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών σε ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή.

Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει  ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη Βουλή στις 10/2/2017 ότι τα βεβαιωμένα ποσά από τις λίστες ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, ενώ η κ. Παπανάτσιου στην απάντησή της κάνει λόγο για βεβαιωθέντα πρόστιμα περίπου 556 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά στο λαθρεμπόριο καπνικών ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι το 2016 εισπράχτηκαν 557 εκατ. ευρώ, ενώ η απάντηση Παπανάτσιου κάνει λόγο για εισπράξεις περίπου 32 εκατ. ευρώ.

«Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω ή ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό Λαό ή η κα Παπανάτσιου τον υπονομεύει και ο Πρωθυπουργός πρέπει να την απολύσει άμεσα», αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης.