X

Ερώτηση 42 βουλευτών της ΝΔ για τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με τους "γαλάζιους" βουλευτές παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα η κακοδιαχείριση της εταιρείας έχει φθάσει σε εξοργιστικό επίπεδο. Τι ρωτούν τον Γ. Σταθάκη.

Ant1news

Τραγική είναι η κατάσταση στη ΔΕΗ σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση της εταιρείας Standard and Poor’s που κατατάσσει την επιχείρηση “CCC”, αναφέρει η ΝΔ με ερώτηση 42 βουλευτών της που κατέθεσε στη Βουλή.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές με επικεφαλής τον Κώστα Σκρέκα αφού αναφέρουν ότι το 2014 η ΔΕΗ είχε απογειωθεί, σημειώνουν ότι παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα η κακοδιαχείριση της εταιρείας έχει φθάσει σε εξοργιστικό επίπεδο.

«Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας και εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζομένους στα ορυχεία της εταιρείας να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή  καθυστερεί να πληρώσει τους προμηθευτές της και την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της,  η εταιρεία – με τις ευλογίες του αρμόδιου Υπουργού - αποφασίζει να προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή για θέματα χορωδίας», υποστηρίζουν και καλούν τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Πόσοι είναι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν απλήρωτοι και για πόσους μήνες;

2. Πόσο στοιχίζει η «λειτουργία» της κλειστής μονάδας στο Κερατσίνι ετησίως και τί περιλαμβάνει αυτό το κόστος; Υπάρχουν και άλλες κλειστές μονάδες που επιβαρύνουν με «κόστος λειτουργίας» και πόση είναι αυτή η επιβάρυνση για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΔΕΗ;

3. Παρακαλώ καταθέστε προς ενημέρωση των Βουλευτών και του Ελληνικού Λαού, το σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της ΔΕΗ Α.Ε.