X

Βούτσης καλεί ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Εν μέσω αναφορών για καθυστέρηση του νέου διαγωνισμού. Διαφωνία στα μέλη της ΕΕΤΤ για τον αριθμό των αδειών

Ant1news

Πρωτοβουλία να κληθούν στην  Διάσκεψη των Προέδρων τα μέλη του ΕΣΡ ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Το ραντεβού κλείστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι και σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή, η συζήτηση θα αφορά τα πεπραγμένα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, θα κυριαρχήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς από διάφορες πλευρές, αφήνονται αιχμές για καθυστερήσεις.

Μόλις χθες, άλλωστε, ο ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,  Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει άμεσα –έχει δεσμευτεί άλλωστε γι’ αυτό το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης – και ο αριθμός των αδειών που θα δημοπρατηθούν θα είναι, από τεχνολογικής άποψης, απολύτως ασφαλής».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στην Βουλή, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ κατέρριψαν τον μύθο των 4 αδειών εθνικής εμβέλειας, καθώς ανέβασαν κατά πολύ τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που μπορεί να χωρέσει το φάσμα συχνοτήτων..

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου είχαν κληθεί να ενημερώσουν για την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2015, διαπιστώθηκε και διάσταση των απόψεων τους, καθώς ο μεν Πρόεδρος της ΕΕΤΤ υποστήριξε ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι 6 ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι μέχρι το τέλος του 2017 είναι εύκολο να ενσωματωθεί το τεχνολογικό σύστημα «Τ2», το οποίο θα επιτρέψει τη λειτουργία ως 18 τηλεοπτικών σταθμών. Σε ερώτηση δε δημοσιογράφων για τη διάσταση με τον Πρόεδρο, απάντησε «δεν ξέρω πως τα βγάζει τα 6 κανάλια».