X

Βούτσης: χωρίς διαρροές η ψήφιση της συμφωνίας

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν κυβερνητικές διαρροές στην ψήφιση των μέτρων και των αντίμετρων που έρχονται στη Βουλή, εμφανίστηκε ο Πρόεδρός της.

Ant1news

Τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα γνωρίζουν τα μέτρα για το χρέος προτού ψηφίσουν στην Ολομέλεια μέτρα και αντίμετρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

Όπως είπε μάλιστα, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό για το ζήτημα αυτό και τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να λάβει απόφαση.

Ο Νίκος Βούτσης που κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα εάν θα υπάρξει ενημέρωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με νόημα πως «όλα θα γίνουν».

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία στις 18 Μαΐου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι βουλευτές κι από άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα.

«Κάποιους θα ωφελήσουν, κάποιους όχι, ενώ κάποιοι θα έχουν απώλεια», είπε πάντως και σχολίασε πως «η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να μην ψηφίσει κυρίως τα φορολογικά αντίμετρα».

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές στις 15 και 16 Μαΐου με τη διαδικασία του επείγοντος και στις 17 και 18 Μαΐου για ψήφιση στην Ολομέλεια.