X

Αποβολή Κασιδιάρη από την Βουλή μετά την επίθεση στον Δένδια

Η στιγμή της επίθεσης Κασιδιάρη στον Δένδια και η παρέμβαση Βούτση. Αποκλείστηκαν όλοι οι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών.

Ant1news

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης εκνευρίστηκε όταν ο Νίκος Δένδιας πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε και στην συνέχεια τον έσπρωξε, ενώ του επιτέθηκε και φραστικά.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε εκτόξευση αντικειμένων μεταξύ βουλευτών.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας φώναξε επανειλημμένως την φρουρά της Βουλής να έρθει και να βγάλει έξω τον Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο πέρασε αρκετή ώρα προκειμένου να επέμβει η φρουρά και να απομακρυνθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε.

Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε, χειροκροτούμενος, τον αποκλεισμό από τις Επιτροπές, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο Πρόεδρος της Βουλής υιοθέτησε τις προτάσεις όλων των κομμάτων, με πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, για μέτρα εις βάρος όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σχεδόν όλοι εκτόξευαν ύβρεις ή και αντικείμενα κατά του Νίκου Δένδια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο, είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε, επίσης, ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί. «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», σημείωσε.

Καταδικάζουν την επίθεση στον Δένδια οι βουλευτές 

Την άμεση αντίδραση και καταδίκη από όλα τα κόμματα προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο στην Βουλή.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» σχολίασε από πλευράς του ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για προάσπιση του κοινοβουλίου.

Να αποβληθούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των συνεδριάσεων των Επιτροπών και να εξεταστεί το ζήτημα αυτό και για την Ολομέλεια, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης από το προεδρείο της Βουλής. "Ζήσαμε αυτό που μέχρι στιγμής στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχαμε ζήσει" τόνισε ο κ. Βορίδης.

Το επεισόδιο ξύπνησε μνήμες στην Λιάνα Κανέλλη και φούντωσε την συζήτηση μεταξύ και βουλευτών, για το κατά πόσον έπρεπε να μεταδοθεί όλο το επεισόδιο και η εξέλιξη του από τις κάμερες της Βουλής.

"Είναι μόνο η αρχή, ή φαίνεται ότι η δίκη τους πάει άσχημα ή η εγκληματική οργάνωση ξέμεινε από μέσα δήθεν κοινοβουλευτισμού, πάντως αυτό που θέλανε το πετύχανε", τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.