X

Κόντρα Τσακαλώτου-Βορίδη με “χαιρετίσματα στον πλάτανο”

Για τον χρόνο εφαρμογής των αντίμετρων. Το δηκτικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ.

Ant1news

Στα “κάγκελα” ανέβηκαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάκης Βορίδης για τον χρόνο εφαρμογής των αντίμετρων, με τον Υπουργό Οικονομικών να διαβεβαιώνει ότι «αυτό θα γίνει αν είμαστε εντός στόχων» και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάζει «χαιρέτα μου τον πλάτανο».

«Υπάρχουν τα αντίμετρα και είναι λάθος αυτό που λέτε, ότι θα εφαρμοστούν αν υπάρξει υπέρβαση των στόχων», είπε ο Υπουργός Οικονομικών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χτίζει πάνω σε ένα ψέμα και έχει στήσει μια ολόκληρη φιλολογία για να πέσει η Κυβέρνηση. «Η Κυβέρνηση πούλησε την ψυχή της», φώναξε από το έδρανό του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης με τον κ. Τσακαλώτο να απαντά ότι τον διακόπτει γιατί δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup δεν στηρίζει την Κυβέρνηση. «Έχετε την ευχή, την ευλογία μας να φέρετε την καλύτερη δυνατή ρύθμιση, αλλά αν δεν εμπιστευόμαστε το αποτέλεσμα μην μας παρεξηγείτε», αντέτεινε ο κ. Βορίδης για να συμπληρώσει ότι η πλειοψηφία ψηφίζει απόψε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και φόρους από 500άρικο.

«Στο πρώτο δικό σας μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μαρξ, στο δεύτερο τον Λένιν, ελπίζω στο τρίτο να μην μιλήσετε για τον Στάλιν», είπε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.