X

Γεννηματά: μην περιμένετε από εμάς συνενοχή

«Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» κατήγγειλε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

Ant1news


«Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Μιλούσατε για εθνική κυριαρχία και έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα» συνέχισε στην κριτική της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής» είπε χαρακτηριστικά. «Μην περιμένετε από εμάς συνενοχή, όχι σε όλα» ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο ένα σχέδιο: να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Τάζει προσλήψεις φαντάσματα την ώρα που διαλύονται τα νοσοκομεία και κάνει σύγκριση με το τι έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του 80'. Έβαλε η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς να περιμένει να ακούσει τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών.

«Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός δεν αντέχει να ακούσει άλλη κριτική. Έτσι δεν είναι, κύριε Τσίπρα; Θα μιλήσουμε λοιπόν όποτε μας ορίσετε», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξήγησε ότι είχαν δοθεί συγκεκριμένες ώρες ομιλίας στους πολιτικούς αρχηγούς έπειτα από συνεννοήσεις με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών για το απόγευμα.

Τις καταγγελίες επανέλαβε ο  εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πως η κ. Γεννηματά  ήταν στην αίθουσα από τις 6,30. «Η μεθόδευση δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο την κριτική μας. Είναι καθαρό ποιον φοβάται», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.