X

Καμμένος: Δεν μειώνονται οι αποδοχές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Επισήμανε πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δικαιούνται να παίρνουν και τα νυχτερινά, ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Συγχαρητήρια στην ομάδα διαπραγμάτευσης έδωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για αυτά που πέτυχε για τους μισθούς στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παράλληλα άσκησε αυστηρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, διεμήνυσε ότι σε κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μειώνεται οι αποδοχές.

"Το μισθολόγιο χωρίς να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας, κάνοντας μια συνετή πολιτική, καταφέρνει όχι να μειώσει έστω και ένα ευρώ μισθό στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αντίθετα να δοθούν 19,5 εκατ. ευρώ ως ένα μέρος από την οφειλόμενη αποκατάσταση από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας", τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι με την παρούσα συμφωνία για πρώτη φορά η χώρα παίρνει δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, ενώ επίσης, για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα.

Ως προς την γενική εικόνα της συζήτησης στη Βουλή, είπε ότι «σήμερα είδαμε την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ένα και το αυτό με το ΠΑΣΟΚ. Όταν συνενωθείτε, να σας δώσω μια φωτογραφία με ένα υποβρύχιο και ένα κιλίμι του Σάφα για να το κάνετε θυρεό, καθώς από τα χρήματα που εκλάπησαν είναι 500 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το σύνολο των επιδομάτων επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Καμμένος επέκρινε επίσης τους τομεάρχες της ΝΔ, ότι επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση ως ανάλγητη έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι την ώρα που αλλάζει η Ευρώπη, τα στελέχη της ΝΔ ασχολούνται με το αν ο ίδιος έκανε ή όχι πάρτυ και ποιούς είχε καλέσει. 

Τέλος, απαντώντας στην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, είπε ότι το 2014 ήταν «η χρονιά που διαλύσατε την Ελλάδα, φιλήσατε την «κατ... ποδιά» του Βενιζέλου, θα σας καταδικάσει ο ελληνικός λαός».