X

Φωτίου σε βουλευτές: θα φέρουμε τα σχολικά γεύματα να τα δοκιμάσετε

Για να σταματήσουν, όπως είπε, όσα λέγονται για “συσσίτια εξαθλιωμένων” - Διευκρινίσεις Παπανάτσιου για ακατάσχετους λογαριασμούς.

Ant1news

Απέρριψε για άλλη μια φορά η αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τις αιτιάσεις περί συσσιτίων, προτείνοντας για μια ημέρα στο εστιατόριο της Βουλής, όλοι οι βουλευτές να δοκιμάσουν σχολικά γεύματα, ώστε να σταματήσουν οι φωνές που λένε ότι πρόκειται για “συσσίτια εξαθλιωμένων”.

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταγγείλει όσους βουλευτές της αντιπολίτευσης λοιδορούν τα σχολικά γεύματα και υποτιμούν το αντίμετρο της επέκτασής τους. «Το 50% των παιδιών ηλικίας από 6 έως 15 χρόνων θα έχουν σχολικά γεύματα. Μιλάμε, δηλαδή για 450.000 παιδιά. Ντροπή σας να λοιδορείτε τα σχολικά γεύματα! Εσείς οι… πορφυρογέννητοι των Κολεγίων» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, είπε πως τα  χρήματα από επιδόματα, ενισχύσεις και αποζημιώσεις δεν κατάσχονται όταν είναι δηλωμένος ο ακατάσχετος λογαριασμός. Τα χρήματα αυτά είναι απλά είναι δεσμευμένα και ο δικαιούχος δεν μπορεί να τα πάρει από τα ΑΤΜ, αλλά από τα γκισέ της τράπεζας, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να τα καταβάλλουν. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους συνδικαιούχους ακατάσχετων λογαριασμών, να τους δηλώσουν και στη δική τους φορολογική δήλωση, αφού έτσι θα αυξηθεί το ποσό που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί.

Η πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αν και ενδιαφέρουσα, όπως είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου, απορρίφθηκε, καθώς δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.