X

Νέο “όχι” των ΑΝΕΛ για το τέμενος στον Βοτανικό

"Ρήγμα" στην συγκυβέρνηση μετά το νέο "όχι" των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό.

Ant1news

«Όχι» στο Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό λένε και πάλι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που θα καταψηφίσουν το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται και ψηφίζεται με επείγουσες διαδικασίες από τη Βουλή.

Ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης διαμήνυσε ότι συνεπείς στις θέσεις τους, δεν θα στηρίξουν το επίμαχο άρθρο που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας του Τεμένους στην Αθήνα. Πρόσθεσε ότι η διαφωνία αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ταράζει τη συνεργασία τους.

Απαντώντας στη Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ που σχολίασε πως υπάρχει «πρόβλημα» στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το θέμα αυτό, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε πως «εμείς μπορούμε να συμπορευόμαστε διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του και αυτό αποτελούμε το πολιτικό παράδειγμα συνεργασιών». Μετά και την αρνητική στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το ζήτημα του τεμένους ο Γρηγόρης Ψαριανός  από το Ποτάμι είπε πως «θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Η επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο ως επείγον, προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να απαντά πως η συγκεκριμένη διαδικασία επελέγη μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4327/15 για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν άμεση παρέμβασης όπως η παράταση της θητείας των μονοπρόσωπων οργάνων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία λήγει, τα επαγγελματικά λύκεια, και η δημιουργία του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα.