X

Ενστάσεις και επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα

ΝΔ και ΚΚΕ εκφράζουν επιφυλάξεις, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε διευκρινίσεις για τη συγκρότηση του ΔΣ του τεμένους. «Ρωγμή» στην κυβερνητική συνοχή από τους ΑΝΕΛ.

Ant1news

«Ναι» σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα είπαν στην επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Συμπαράταξη με τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να επιφυλάσσονται για τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Λίγο μετά την ψηφοφορία του επίμαχου άρθρου από το Ποτάμι έκριναν σκόπιμο να διευκρινίσουν πως τάσσονται υπέρ του άρθρου, για το οποίο λίγο νωρίτερα ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωνε επιφυλάξεις. Στους διαδρόμους της Βουλής μιλούσαν για «άδειασμα» του βουλευτή από το Ποτάμι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής που το καταψήφισαν, εκφράζουν τις διαφωνίες τους με τη σύνθεση της διοικούσας επιτροπής. Αν και όπως είπε η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ το κόμμα της έχει ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του Τεμένους, διαφωνεί με την σύνθεση της διοικούσας επιτροπής, καθώς και με την ρύθμιση με την οποία οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων δεν θα επιλέγονται  κατόπιν υπόδειξης των κοινοτήτων τους, αλλά απευθείας από τον υπουργό.

«Αν θέλετε τη συναίνεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  θα πρέπει να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και να αναζητήσετε στελέχη κοινής αποδοχής», ανέφερε νωρίτερα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επιφύλαξη για την ολομέλεια ως προς το συγκεκριμένο άρθρο εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελλής.