X

Άγριος καυγάς Ασημακοπούλου-Συρμαλένιου στη Βουλή

Εκτός εαυτού από το σχόλιο που άκουσε όταν πέρασε δίπλα από το έδρανο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε την παρέμβαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ant1news

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγε η ίδια στους δημοσιογράφους, καθώς το επεισόδιο εντός της αίθουσας της Ολομέλειας δεν έγινε με ανοιχτά τα μικρόφωνα, όταν πέρασε δίπλα από το έδρανο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος της είπε ειρωνικά: «Μπράβο. Ωραίο στυλ έχεις μωρή».

Η φράση αυτή εξόργισε την Άννα Ασημακοπούλου που άρχισε να φωνάζει, ζητώντας και την παρέμβαση της αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Τι δε σ’ αρέσει; Αν έχεις να πεις κάτι, σήκω και πες το σαν άντρας», είπε η βουλευτής της ΝΔ στον Νίκο Συρμαλένιο, ενώ απευθυνόμενη προς την Τασία Χριστοδουλοπούλου, ακούστηκε να λέει ότι δεν μπορεί να μην νοιάζεται όταν μία γυναίκα τραμπουκίζεται μέσα στη Βουλή. Να μην επικαλείται τη γυναικεία ευαισθησία, ζήτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Πρέπει να σημειωθεί πως λίγο αργότερα, ο Νίκος Συρμαλένιος υποστήριξε πως δεν είπε “μωρή” αλλά “μου αρέσει πολύ”.

Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε εκ νέου το σεξιστικό σχόλιο που το αποδόθηκε, τονίζοντας ότι πρόκειται για «συστηματική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συκοφαντήσει με κάθε τρόπο της κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του Νίκου Συρμαλένιου

Σε σχέση με το φραστικό επεισόδιο που μου καταλογίζει η βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας μου με προκλητικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απόδειξη για τη δήθεν «σεξιστική» φραστική επίθεση εκ μέρους μου, έχω να αναφέρω τα εξής:

Διαψεύδω κατηγορηματικά την κ. Ασημακοπούλου και δηλώνω ότι σεξιστικές εκφράσεις όπως «μωρή» δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μου, δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα μου, αλλά και με τη συνείδησή μου. Όλοι όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με το άτομό μου.

Προφανώς πρόκειται για μια νέα συστηματική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συκοφαντήσει με κάθε τρόπο της κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το επεισόδιο σχολίασε λίγο αργότερα και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς: «Ορισμένοι επέλεξαν τη δημιουργία εντυπώσεων και αυτό δεν βοηθάει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δεν θα πρέπει να διολισθαίνουμε σε χαρακτηρισμούς και εντάσεις».