X

Μουζάλας: κανένα πλαφόν στον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπερασπίστηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, χαρακτηρίζοντάς το επιτυχημένο και ασφαλές.

Ant1news

Επιτυχημένο χαρακτήρισε ο Γιάννης Μουζάλας το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στα προγράμματα μίσθωσης διαμερισμάτων στις τοπικές κοινωνίες, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε πόλης.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε το πρόγραμμα απόλυτα ασφαλές, προαναγγέλλοντας 10.000 νέες θέσεις. Ανέφερε ότι το 70% των συσσιτίων έχει σχεδόν καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα “cash card”, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να νιώθουν αξιοπρέπεια και να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται και χρήματα στο ελληνικό κράτος.

Κατά τον κ. Μουζάλα ο καλύτερος φορέας για να αναλάβει από εδώ και πέρα την ένταξη και την υποδοχή των μεταναστών είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Η Κυβέρνηση, όπως είπε, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση οι δήμοι, με κρατική εποπτεία και χρηματοδότηση, να αναλάβουν την ένταξη όσων μεταναστών απομείνουν.