X

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για το δικηγορικό απόρρητο

Μετά τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου η Υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης από το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ant1news

Απέσυρε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τη ρύθμιση που αφορά στο δικηγορικό απόρρητο μετά τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, που διαμαρτυρόταν για την διεύρυνση της  δυνατότητας συλλογής πληροφοριών για τους φορολογούμενους από τρίτα πρόσωπα, που δεσμεύονται από το απόρρητο.

Στο συζητούμενο φορολογικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και μια σειρά τροπολογιών. Μια από αυτές που φέρει τις υπογραφές Ευκλείδη Τσακαλώτου, Λυδίας Κονιόρδου, Έλενας Κουντουρά, Κατερίνας Παπανάτσιου και Γιώργου Βασιλειάδη, προβλέπει ότι δίνεται το δικαίωμα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής και ναυταθλητικά σωματεία, που εποπτεύονται από την ΓΓΑ, να προχωρούν σε απευθείας μίσθωση του κοινόχρηστου χώρου, του αιγιαλού ή της παραλίας, που είναι όμορος προς την επιχείρησή τους και τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Όπως είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται αφενός η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ζωής της χώρας και αφετέρου η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσω της εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ ΑΕ του αναλογούντος τμήματος του ακινήτου.

Άλλη τροπολογία προβλέπει μείωση του φόρου στους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.