X

“Αποβολή” βουλευτών της ΧΑ από κοινοβουλευτικές εργασίες

Ποια περιστατικά οδήγησαν την επιτροπή Δεοντολογίας να πάρει αυτή την απόφαση μετά από πρόταση του Ν. Βούτση. Μέχρι πότε ισχύει το «εμπάργκο».

Ant1news

«Φρένο» στη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις διεθνείς αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της οργάνωσης, αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας ύστερα από πρόταση του Νίκου Βούτση.

Η επιτροπή που σήμερα εξέτασε την υπόθεση χειροδικίας του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Νίκου Δένδια, αλλά και εκείνη του Γιάννη Σαχινίδη που μοίραζε προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές που επισκέπτονταν το Κοινοβούλιο, έκανε λόγο για αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά, καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα στην ποινή που τους επιβάλλει. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα του επεισοδίου είχε γίνει λόγος για περικοπή της αποζημίωσής του.

Σε ότι αφορά στην περίπτωση Κασιδιάρη που δεν παρέστη στη συνεδρίαση, ρόλο υπερασπιστή ανέλαβε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος υποστήριξε ότι το επεισόδιο ήταν σκηνοθετημένο από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει αρχηγικές βλέψεις. Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ γνώριζε το ευερέθιστό του χαρακτήρα του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε το επεισόδιο για την δημοσιότητα. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης πιάστηκε σαν το ποντίκι στη φάκα από το Νίκο Δένδια», είπε.

Αναφορικά με την υπόθεση του Γιάννη Σαχινίδη οποίος είχε συλληφθεί από τη φρουρά  της Βουλής να δίνει φυλλάδια προπαγανδιστικού περιεχομένου σε μαθητές, ο ίδιος στην «απολογία» του δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι αυτό απαγορεύεται. Και για την περίπτωση αυτή, τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει κυρώσεις.