X

Τζανακόπουλος: δεν θέλουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα “όμηρους”

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη λύση που προωθεί η Κυβέρνηση για τους συμβασιούχους αλλά και τις εξελίξεις στον «Πήγασο». Η απάντηση Λοβέρδου.

Ant1news

Εν αναμονή του σκεπτικού της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα των συμβασιούχων βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Τζανακόπουλος απέδωσε σε πρακτικές του παρελθόντος την κατάσταση που επικρατεί και έχει οδηγήσει σε ομηρία πολλούς εργαζόμενους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε τους εργαζόμενους όμηρους, ούτε όμως και να επιτρέψει τη συνέχιση ενός καθεστώτος που έδινε υπηρεσίες σε εργολάβους με μεγάλο κόστος για το ελληνικό δημόσιο», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να δει με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί την κατάσταση στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε ότι πριν από 1,5 μήνα η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε προτείνει στην υπουργό Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, να φέρει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση με τα κόμματα και εκείνη αρνήθηκε και υπαινίχθηκε μονιμοποιήσεις.

Παράλληλα, ευθύνες στη ΝΔ ότι με τη στάση της τορπίλισε κάθε απόπειρα συναίνεσης για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων ΜΜΕ, επέρριψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κάλεσε τις τράπεζες να χειριστούν την περίπτωση του «Πήγασου» όπως κι εκείνη του ΔΟΛ.

«Η ΝΔ οφείλει να εξηγήσει γιατί δεν αποδέχθηκε τη διακομματική συναίνεση και φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση», είπε και πρόσθεσε πως είναι σειρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση «και αν υπάρχει συναίνεση, θα προχωρήσουμε».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στον «Πήγασο» που ήταν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολίασε πως το θέμα των εργαζομένων αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας για το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

 Ήδη, όπως είπε, στον Τηλέτυπο αλλά και τον ΔΟΛ έχουν πραγματοποιηθεί 8 έλεγχοι, έχουν επιβληθεί 8 πρόστιμα και έχουν κατατεθεί 5 μηνύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων.