X

ΚΚΕ για Παπαντωνίου: θα έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες

Το ΚΚΕ με αφορμή την προανακριτική για Παπαντωνίου επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ant1news

Ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει και άλλες πλευρές σχετικά με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, επιρρίπτει το ΚΚΕ.

Με δήλωση του Θανάση Παφίλη που μετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, το ΚΚΕ τονίζει ότι θα έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες για το «αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η παύση της διερεύνησης με τον ισχυρισμό ότι το αδίκημα της απιστίας είναι παραγεγραμμένο, ενώ στο αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» δεν εμπλέκεται η Βουλή, είναι προσχηματικά, αφού αυτά ήταν ήδη γνωστά από την πρώτη στιγμή».

Ο κ. Παφιλης επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ΚΚΕ για ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να διώκονται –όπως αναφέρει- χωρίς κωλύματα, όπως όλοι οι πολίτες.