X

Χριστοφιλοπούλου: ευθύνη της κυβέρνησης η επιστροφή επίορκων στον ΕΦΚΑ

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ καταλογίζει ολιγωρία στην κυβέρνηση για το θέμα της παράλειψης συγκρότησης πειθαρχικών συμβουλίων στον ΕΦΚΑ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την επιστροφή επίορκων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ, εξαπολύει με ερώτηση της στη Βουλή η Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφέρει πως η είδηση πως 19 επίορκοι υπάλληλοι -υπεξαιρέτες, καταχραστές και πλαστογράφοι- επέστρεψαν από χθες και εργάζονται και πληρώνονται κανονικά στον ΕΦΚΑ συνιστά πρόκληση για την κοινή γνώμη και καταλογίζει ολιγωρία στην κυβέρνηση για το θέμα της παράλειψης συγκρότησης πειθαρχικών συμβουλίων στον ΕΦΚΑ.

«Για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της η ανομία και η παραβατικότητα μπορεί να συνιστούν κανονικότητα, ο ελληνικός λαός όμως δεν το ανέχεται», σημειώνει και ζητά απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποδοθούν οι προσήκουσες πειθαρχικές ευθύνες στους ελεγχόμενους υπαλλήλους και να προστατευθεί η διοίκηση και οι πολίτες από τον κίνδυνο επανάληψης παραβατικών συμπεριφορών;

2. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα;