X

“Κόκκινη κάρτα” 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δημήτρη Καμμένο

Σχεδόν όλοι τους προέρχονται από την ομάδα των «53» και δεν στήριξαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ για το αξίωμα του 7ου Αντιπροέδρου της Βουλής. Απουσίαζε ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Ant1news

Κόκκινο πανί αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή του στη θέση του Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν με την αποχή ή το «παρών» τους, τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή αυτή. Στους απόντες συγκαταλέγεται και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους από την ομάδα των «53+» θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα με τη στάση τους αυτή, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει ακροδεξιές απόψεις.

Οι θέσεις του αυτές, του στέρησαν τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών, καθώς 24ωρο μετά την ορκωμοσία του, προκλήθηκε σάλος με την ανάρτησή του στοFacebook με το στρατόπεδο του Άουσβιτς, όπου είχε παραφράσει το σύνθημα στην καγκελόπορτα για να αποδοκιμάσει τις συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παράπονα έφθασαν μέχρι το Μαξίμου. Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ώστε να μην ανοίξει νέο μέτωπο για την κυβέρνηση, 24 βουλευτές επέλεξαν να απέχουν. Συνολικά απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την εκλογή του οι βουλευτές: Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης , Ολγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιανίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης. Ο άτυπος επικεφαλής της ομάδας των «53+» Ευκλείδης Τσακαλώτος  στήριξε με την ψήφο του τον Δημήτρη Καμμένο.

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης, Μάριος Κάτσης, Γιώργος Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα.

Ο Δημήτρης Καμμένος εξελέγη Η’ Αντιπρόεδρος με 182 θετικές ψήφους, ενώ 14 δήλωσαν «παρών» και ο Μάριος  Γεωργιάδης  από την Ένωση Κεντρώων στη θέση του Θ’ Αντιπροέδρου με 188 «ναι». Οκτώ βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ο Πάνος Καμμένος πάντως, εκφράζοντας την στήριξη του στον Δημήτρη Καμμένο, ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία μαζί του, ασκώντας δριμεία κριτική σε δημοσιεύματα που προέβλεπαν "εμπλοκή" για την εκλογή του.

  

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε «η εκλογή του κ. Δημήτρη Καμμένου, γνωστού για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των μισών βουλευτών της ΝΔ ,εκτός από το ότι αποτελεί ντροπή για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Η νέα συγκυβέρνηση είναι έτοιμη|.