X

Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην Υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ant1news

Την επιστροφή των υποθέσεων του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, στη Δικαιοσύνη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής, αποφάσισε η Ολομέλεια.

Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη σύναψη εξοπλιστικών προγραμμάτων, 202 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής των υποθέσεων στον Εισαγγελέα, γεγονός που σημαίνει ότι θα δικαστεί σαν απλός πολίτης.

Την ίδια ώρα 32 βουλευτές ζήτησαν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και την παραπομπή του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Υπέρ της άποψης αυτής τάχθηκε το Ποτάμι. Συνολικά ψήφισαν, 240 βουλευτές μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Αναφορικά με το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου, 205 βουλευτές συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής. Αντίθεση άποψη εξέφρασαν με την ψήφο τους 27 βουλευτές.