X

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το “ Noor 1” κατέθεσε η ΝΔ

Κατατέθηκε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1» κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να «χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Με την πρόταση που υπογράφει σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ, ζητείται να διερευνηθεί «η εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Στην πρόταση επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά –όπως αναφέρει η ΝΔ- αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Οι βουλευτές της ΝΔ θυμίζουν την «παρότρυνση» του ίδιου του Πάνου Καμμένου για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής αλλά και ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων», αναφέρει η ΝΔ.

Σημειώνουν ακόμη, ότι όλα θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς «προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά)».

Στην Επιτροπή της Βουλής το «Noor 1»

Την ίδια ώρα, το θέμα «Noor 1» απασχόλησε την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, όπου αποφασίστηκε να υποβληθεί κοινό αίτημα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Το αίτημα θα υποβληθεί, καθώς εκείνο που είχε καταθέσει από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης  απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ως αόριστο. Η προθεσμία για την υποβολή του νέου αιτήματος εκπνέει στις 18 Ιουλίου και η επιτροπή θα συνεδριάσει για να λάβει απόφαση.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ακολούθησε μάλιστα και ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
"Με τη στάση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδείχτηκε ξανά ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά. Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όσο και να προσπαθήσουν όμως, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όλα θα έρθουν στο φως".