X

Σκουρλέτης: Οριστική και συνταγματική η λύση για τους συμβασιούχους

Επίθεση σε δημάρχους εξαπέλυσε ο ΥΠΕΣ για το πρόβλημα με τους συμβασιούχους καθαριότητας. Τι του απάντησε ο Πατούλης.

Ant1news

Συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες θα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων που αναμένεται να κατατεθεί το φθινόπωρο, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ρύθμιση θα πρέπει  να πείσει τους θεσμούς ότι το τέλος στην εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ίδιες θέσεις, αφενός δεν συνιστά  νέες προσλήψεις και αφετέρου δεν επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης  πάντως, κατήγγειλε ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιχειρούν να ακυρώσουν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, δεν μπορεί σε μια δύσκολη περίοδο, να προσπαθούν διάφορες δυνάμεις που εμπνέονται από τη λογική της αγοράς, να προσπαθούν τώρα να μην εφαρμόσουν τη ρύθμιση και να οδηγήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες. Βεβαίως αυτές οι δυνάμεις έχουν την απόλυτη στήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος και στην πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι «ναι» και θέλουμε να μειώσουμε το δημόσιο, δηλαδή, θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και από το 1 προς 4 να πάμε στο 1 προς 5», είπε και επέκρινε τη ΝΔ ότι έχει συγκροτήσει μια «ιδιότυπη ιερή συμμαχία», θορυβώντας τους δανειστές αλλά και πως μαζί με ορισμένα ΜΜΕ επιδιώκει την υπονόμευση της κυβέρνησης.

Απαντώντας στα "πυρά", ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με ανάρτηση του στο Τwitter απάντησε στον Πάνο Σκουρλέτη ότι η επίθεση του "δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων".