X

Παππάς: ελάχιστα περιθώρια για θεματικές τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα στην Βουλή με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Ant1news

«Ο αριθμός των επτά αδειών που αποφάσισε το ΕΣΡ αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδου με αντικείμενο «αντισυνταγματικότητα και της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες», ο κ.  Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για όσα έλεγε περί απεριόριστου αριθμού αδειών, σημειώνοντας πως όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία ο αριθμός των εργαζομένων να ανέλθει σε 2800.

«Ηττηθήκατε κατά κράτος», ανέφερε από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι η τροπολογία για την υψηλή ευκρίνεια δεν συνοδευόταν από γνωμοδότηση του ΕΣΡ και αυτό μπορεί να εγείρει θέμα ακυρότητας του νόμου. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ καταλόγισε σκοπιμότητα στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Είστε τελειωμένοι, είστε επικίνδυνοι, οργανώνετε την αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο».

Απαντώντας ο Ν. Παππάς μίλησε για «κρεσέντο» Λοβέρδου που έσπασε κάθε ρεκόρ. Σε ότι αφορά στη γνωμοδότηση του ΕΣΡ που ζητούσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση Συμβουλίου που κρίνει αντιστυνταγματική την τροπολογία, αλλά μια εμπιστευτική επιστολή, την οποία μπορεί να δει στο γραφείο του, ώστε να τηρηθεί το αίτημα εμπιστευτικότητας. 

Το θέμα σχολίασε με ανάρτηση του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης: