X

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το “Noor 1”

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής. Από τη μία Σαντορινιός-Παππάς και από την άλλη Παπαθεοδώρου-Κεγκέρογλου.

Ant1news

Αντιπαράθεση Σαντορινιού - Παπαθεοδώρου στη Βουλή για την υπόθεση του “Noor 1”, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας να αναφέρει πως δεν έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα στο Υπουργείο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή που διενεργεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως εάν προκύψει αναγκαιότητα, θα διαταχθεί άμεσα.

Ο κ. Σαντορινιός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί άκριτα κατηγορίες που εξετάζονται από τον εισαγγελέα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να αθωώσει κανέναν.

«Ποιος σας κρατά να ξεκινήσετε πειθαρχική διαδικασία σε προκαταρκτικό στάδιο;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας να απαντά ότι ασχολείται με αυτό το θέμα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τα “θαλασσοδάνεια” των κομμάτων, την Siemens, τον Παπαντωνίου αλλά και άλλες υποθέσεις.

 

«Έχετε πρόβλημα γιατί δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας και καλύψαμε τις απώλειες από την προηγούμενη κυβέρνηση και το Χρηματιστήριο είναι πάνω από τις 800 μονάδες», είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, που ακολουθούσε με άλλη επίκαιρη ερώτηση.

«Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και έχει το θράσος να μας κάνει υποδείξεις… Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη και προσπαθούν αλλάξουν θεματολογία... Θρασίμι, άντε να πας στο βούρκο σου», φώναξε προς τον κ. Σαντορινιό.

 

«Στην υπόθεση του πλοίου φαίνεται ποιος είναι ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία», σχολίασε αργότερα ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως όπως η Κυβέρνηση επέδειξε γενναιότητα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τηρώντας το Σύνταγμα, ανάλογη στάση πρέπει να δείξει και η αντιπολίτευση, αναγνωρίζοντας ότι “πάμε καλά στην οικονομία”.