X

“Μπλόκο” βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κατασχέσεις σε αναδρομικές συντάξεις

Πρώην υπουργοί και κορυφαία στελέχη του κόμματος ζητούν μέτρα εδώ και τώρα από την Έφη Αχτσιόγλου.

Ant1news

Την προστασία των συντάξεων από τις κατασχέσεις ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοφύλακτο.

Στην ερώτηση τους που απευθύνεται στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πληροφορηθούν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να προστατευθούν οι αναδρομικά καταβαλλόμενες συντάξεις από τις κατασχέσεις και επίσης, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την επιστροφή των αναδρομικά καταβληθεισών συντάξεων που έχουν ήδη κατασχεθεί κατά παράβαση της προστατευτικής ρήτρας περί ακατάσχετου.

Την ερώτηση υπογράφουν -μεταξύ άλλων- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης αλλά και οι πρώην υπουργοί Θοδωρής Δρίτσας και Σία Αναγνωστοπούλου.

ΠΑΣΟΚ: οι θύτες κλαίνε τώρα για το θύμα τους!

Σε δήλωση της, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφέρει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι βουλευτές της αναγκάζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να ζουν με συντάξεις των 120-250 ευρώ με τους νόμους που διαπραγματεύθηκαν και ψήφισαν. Επιπλέον καθυστερούν την έκδοση νέων συντάξεων και την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από ανικανότητα ή/ και αναλγησία. Και τώρα ζητούν, οι ίδιοι οι δράστες, την προστασία των συνταξιούχων από τις κατασχέσεις που ψήφισαν και εφαρμόζουν, ενώ δεν στήριξαν την τροπολογία που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το ακατάσχετο. 

Πριν καταρρεύσουν κατεδαφίζουν κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και ταυτόχρονα προσποιούνται ότι διαμαρτύρονται. Η δεξιά στροφή, ο εξευτελισμός τους και η εξαπάτηση των πολιτών δεν έχουν πλέον όρια: οι θύτες κλαίνε τώρα για το θύμα τους!