X

“Πιάνει”… Βουλή το “Noor 1”

Ορίστηκε η ημερομηνία συζήτησης επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ant1news

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1», σύμφωνα με ενημέρωση του Νίκου Βούτση.

Στο αίτημά της η ΝΔ ζητά να διερευνηθούν ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας και άλλων στελεχών και λειτουργών στη υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στη συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε ακόμη γνωστό, ότι μέχρι να διακόψει η Βουλή τις εργασίες της τον Αύγουστο θα έρθουν έξι  νομοσχέδια προς ψήφιση, κάποια ενδεχομένως και με τη διαδικασία του επείγοντος. 

Η παρουσία του Προέδρου της Βουλής στην αίθουσα των Κοινοβουλευτικών συντακτών έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιλογής των προϊσταμένων των  4 διευθύνσεων της Βουλής: της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων. 

Η Βουλή είναι ο πρώτος φορέας του Δημοσίου που εφαρμόζει το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επιλογή τμηματαρχών κλπ.  «Σήμερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών», τόνισε ο Νίκος Βούτσης.