X

Κακλαμάνης σε Τσακαλώτο: “βγάλατε λάδι” τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ κατ΄ απαίτηση των δανειστών;

Σε ερώτηση του στην Βουλή "αποκαλύπτει" μάλιστα ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει και τα δικαστικά του έξοδα.

Ant1news

Στη Βουλή φέρνει ο Νικήτας Κακλαμάνης, τις αποκαλύψεις πως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εγγράφως για να μπορέσει να πάρει τη δόση, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην Επικεφαλής  της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου ο οποίος είχε κατηγορηθεί πως το 2009 είχε φουσκώσει το έλλειμα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συμπληρωματικό μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση με τους θεσμούς τονίζεται πως «η κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει την κρατική αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ».

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει «απίστευτο» το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να υποχρεούται εγγράφως ακόμη και τη καταβολή των  δικαστικών εξόδων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. , Ανδρέα Γεωργίου και να τον απαλλάσσει έμμεσα έτσι από τη κατηγορία παραποίησης των στατιστικών στοιχείων της χώρας το 2010, που είχε ως συνέπεια η Ελλάδα να βρίσκεται επί 7 χρόνια σε καθεστώς μνημονίων.

Με την ερώτηση του καλεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα γίνει κάτι τέτοιο και ποιο είναι το ακριβές ποσό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί.

Επίσης, για ποιο ειδικότερο λόγο οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη, αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, καθώς και αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή από άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να υπάρξει δήλωση από την κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο κύριος Ανδρέας Γεωργίου.