X

Θετικοί οι φορείς στο νομοσχέδιο για τους Ο.Τ.Α.

Με ικανοποίηση έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ant1news

Θετικά εκφράστηκε η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα για το προσωπικό και τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και κάθε ένας υπέβαλλε το δικό του αίτημα προς την Κυβέρνηση.

Άποψη των περισσοτέρων εξ αυτών που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ήταν πως αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα και ζητήματα που δημιουργούσαν προβλήματα στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Από πλευράς Κ.Ε.Δ.Ε. ο Πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως μπορεί να μην λύνονται βασικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, υπάρχουν όμως θετικά σημεία κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Ο κ. Πατούλης κάλεσε ωστόσο, την Κυβέρνηση να επισπεύσει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νέο Καλλικράτη για να προχωρήσει η αποκέντρωση του κράτους. Για «δυναμικό νομοθέτημα» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι 15 αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν. Ζήτησε πάντως, να επιλυθούν ζητήματα που άπτονται της μεταφοράς των μαθητών.

Την ικανοποίησή του για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, Γιώργος Μαρινάκης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση που επαναφέρει την επισύναψη σε μεταβιβαστικό συμβόλαιο βεβαίωσης του οικείου δήμου για άλλες οφειλές που μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση του συμβολαίου.

 

ΝΔ: η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

Να σταματήσει τον λαϊκισμό κάλεσε την Κυβέρνηση ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ότι αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε τα εξής:

«Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς προσλήψεις - όπως αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή - ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.

Αποφεύγει - παρά τις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή - να απαντήσει αν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων υπάγονται ή όχι στο δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων.

Δεν δίνει επίσης απάντηση στο ερώτημα πώς θα ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε πριν δυο μήνες με την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι μοναδικές προσλήψεις για τα επόμενα τρία έτη στους Ο.Τ.Α. είναι 1.963.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η σελίδα της απογραφής έχει ενημέρωση για το προσωπικό μόνο μέχρι το Μάρτιο.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση, με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών και να σταματήσει τον λαϊκισμό, που ούτε στις αγωνίες των εργαζόμενων απαντά ούτε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων καλύπτει. Απλά επιβαρύνει τους φορολογούμενους».