X

Νέος καυγάς στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία

Ο πρόεδρος του Ντυνάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής, μία μέρα πριν από την παρουσία του σε αυτήν. Τι συζήτησαν, τι λέει η ΝΔ και τι αναφέρει η επιστολή Λοβέρδου.

Ant1news

Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς κατήγγειλε προσυνεννόηση του πρώην προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στο Ερρίκος Ντυνάν Νίκου Κρέτση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ έθεσε θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρα, αποκαλύπτοντας ότι το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κρέτσης συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν και οι δύο. Επικράτησε ένταση με τον κ. Μπαλωμενάκη να αναφέρει ότι συζήτησαν διαδικαστικά θέματα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση που φώναζε πως είναι «ντροπή» να συναντάται με τον μάρτυρα μια ημέρα πριν την κατάθεσή του.

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Μπαλωμενάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού και πρόσθεσε πως είδε τον μάρτυρα, ύστερα από δικό του αίτημα, για 7 λεπτά στο διάδρομο του δεύτερου ορόφου της Βουλής για να του εξηγήσει τα διαδικαστικά. Συμπλήρωσε πως έχει δει κι άλλους μάρτυρες, γιατί έχει υποχρέωση να πάρει πληροφορίες από παντού.

«Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κυβέρνηση επέρχεται μέχρι και σε προσυνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας πως μετά την αποκάλυψη αυτή όλη η διαδικασία καθίσταται έωλη. Ανέφερε ακόμη, ότι ο μάρτυρας είναι ενεργό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεωργαντάς: Ποιους συναντήσατε όταν ήρθατε Βουλή; Πάτε να παραπλανήσετε τη Βουλή… Υπήρξε προσυνεννόηση μάρτυρα με μέλη της επιτροπής…

Μπαλωμενάκης: Εγώ συνάντησα τον κ. μάρτυρα…

Γεωργαντάς: Συναντήθηκε ο μάρτυρας με τον πρόεδρο μια ημέρα πριν;

Μπαλωμενάκης: Για τα διαδικαστικά…

Γεωργαντάς: Εσάς ρώτησα; Διακόπτετε το ερώτημά μου προς μάρτυρα; Είναι διαδικαστικό αυτό; Είναι ντροπή… Όχι αυτά σε εμένα…

«Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», ακούστηκε να λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρέτσης: Χαίρομαι που ψάχνετε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στη Βουλή…

Μπαλωμενάκης: Ήταν στο διάδρομο ή όχι; Για 10 λεπτά… Σας παρακαλώ πάρα πολύ… Έχετε άδικο και έχω συναντήσει και τον κ. Κυρατζή, έχω υποχρέωση να πάρω πληροφορίες από παντού…

Γεωργαντάς: Ποιος έδωσε άδεια εισόδου;

Κρέτσης: Ο κ. Μπαλωμενάκης…

Γεωργαντάς: Μόνον για διαδικαστικά; Να τον ρωτήσετε πως θα έρθετε ντυμένος;

Κρέτσης: Δεν θα σας απαντήσω, η γυναίκα  μου λέει τι να φορέσω…

Γκιόλας: Άμα θέλετε να προσβάλλετε οτιδήποτε πείτε το ευθέως. Ο μάρτυρας έχει ορκιστεί για όσα θα πει… 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που έχει καταθέσει στην επιτροπή, σε επιστολή του προς τον κ. Μπαλωμενάκη αναφέρει: «Είναι απορίας άξιο πως τολμήσατε να ισχυρισθείτε πως ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος υποδείκνυε τροπολογίες στο υπουργείο Υγείας κατά την περίοδο που εγώ ήμουν Υπουργός. Προφανώς σας διαφεύγει επίσης,  ότι εάν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε την δυνατότητα να υπαγορεύει νομοθετικές ρυθμίσεις στον τότε υπουργό Υγείας δεν θα είχε καμία ανάγκη να κάνει χρήση εξωδίκων δηλώσεων».