X

Άγρια κόντρα Σκουρλέτη-Βορίδη στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στις δριμύτατες επικρίσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Μάκη Βορίδη με τον Υπουργό να απορρίπτει τις κατηγορίες της ΝΔ ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι “βαθιά ρουσφετολογικό”.

«Εσείς είστε το κόμμα που δημιούργησε τα ελλείμματα με την Siemens, τους Χριστοφοράκους, τα θαλασσοδάνεια και τον φαύλο δικομματισμό που κατέρρευσε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε προς τη Νέα Δημοκρατία ο Υπουργός Εσωτερικών, κατηγορώντας τη ΝΔ για τακτική μηδενιστικής πολιτικής με αποκλειστικό στόχο να συσπειρώσει το εκλογικό της σώμα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, νωρίτερα, επέκρινε με δριμύτητα την Κυβέρνηση ότι φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο με ανορθόδοξες προσλήψεις, επιδοματικές πολιτικές  και συναλλαγή με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τ’ άλλα, ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε σε μεταγενέστερο χρόνο την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, λέγοντας ότι είναι επιτυχημένη δομή.

“Ναι” στο  πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ είπαν επί της αρχής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, “όχι” ψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.